A Piatnik Budapest Kft fő támogatásával
az Árpád Gimnázium játékszakköre megrendezi

16.
TÁRSASJÁTÉK HATÁROK NÉLKÜL
VERSENYÉT


Időpont: 2021. november 20., szombat, 8:30

Helyszín: Árpád Gimnázium (Bp. III. Nagyszombat u. 19.)

Korlátozások: Nagykorúak estében a részvétel védettségi igazolványhoz kötött, valamint a verseny ideje alatt minden résztvevőnek maszk használata kötelező!

Nevezési díj: 1000 Ft/fő

Díjazás: Az A, B és G kategóriák előkelő helyezettjei társasjáték jutalomban részesülnek, a P kategóriában társasjátékos vásárlási utalvány a díj, a K kategória résztvevőit pedig csokoládéval jutalmazzuk.

A verseny formája: Egyéni verseny, három korosztályban, több játékkategóriában a táblázat szerint:

A B G K P V
10-16 éves korosztály Ubongopdf
Carcassonnepdf
Verflixxt
(profi)
Stone Agepdf
Copenhagenpdf
Kokopelli
Kingdominopdf
Project Lpdf
Azulpdf
Pandemicpdf
The Crewpdf
Szamuráj Szellempdf
Vagány kategória!

Te is fogsz versenyezni,
de csak a helyszínen tudod meg,
melyik kategóriában!
(P-t kivéve)
17-20 éves korosztály Puerto Rico / Scythe / Mars Terraformálása / Funkenschlag /
Agricola / Brass Birmingham / Gaia Project
17+ éves korosztály

Az egyes kategóriában egymás után minden ott szereplő játékkal játszanak a játékosok, saját korosztályukból 3 vagy 4 (esetleg 5) másik játékossal.
A játékok alapverzióival játszunk, kiegészítők nélkül. Kivéve a Verflixxt! játékot ahol a profi játékverziót használjuk.

A rendezvényt olyan társasjátékos találkozónak tekintjük, amelyen néhány játék megismerése is lehet cél. Ezért a verseny programjában szereplő játékok ismerete nem feltétele a jelentkezésnek, szeretettel várunk bárkit; (a P kategóriát kivéve) minden forduló előtt tartunk szabályismertetőt, olykor próbakörre is nyílik lehetőség. Ugyanakkor a játékok szabályait érdemes lehet előre tanulmányozni. Ezek elérhetők a fenti táblázatban a pdf feliratra kattintva.

A Vagány kategóriába jelentkezők csak a helyszínen szembesülnek majd azzal, melyik kategóriába osztotta őket a sors! Holtverseny esetén azonban a V kategóriából érkezett játékos élvez előnyt.

A Kooperatív kategória játékosai együttes erővel próbálnak helytállni a játékok ellen, őket ennek alapján pontozzuk.

A Profi kategóriában nem lesz szabálymagyarázat, ide olyan versenyzők jelentkezését várjuk, akik gyakorlottak a játékokban. Ebben a kategóriában két forduló lesz, amiket nem feltétlenül ugyanazzal a játékkal játszik mindenki. A nevezés során 7 felsorolt játék közül sorrendben megadható, mely játékokkal játszana szívesen a jelentkező. A nevezések összesítése után mindenkit értesítünk, hogy végül melyik játékokra készüljön az általa megjelöltek közül.

A verseny egész napos, amelyre idén a járványhelyzet miatt nincs lehetőségünk szendvicsekkel készülni, így kérünk mindenkit, hogy hozzon magával ennivalót.
Innivalót biztosítunk, azonban - mint Ökoiskola - megkérünk mindenkit, hogy hozzon magával egy saját poharat vagy bögrét!

Az A és B kategória játékait a Piatnik Budapest Kft, a G kategória játékait a Gémklub játékáruház biztosítja.

Nevezési időszak: LEZÁRULT Pótnevezés és lemondás: simonp.arpad[kukac]gmail.com